Intervenciò de Marià Pere

Intervenciò del Secretari General del PCC , Marià Pere a la Festa Avant 2008

Estem celebrant la Festa un cop més. Aquest any serà l’últim com a Festa interna. L’any vinent, que serà el 50è aniversari de la revolució cubana, tornarem a obrir la Festa, fent-la evolucionar.
Felicitar els i les que han muntat l’organització de la Festa, també els i les que han servit les taules del dinar, també als i les que ahir a la nit van fer el sopar... a tots, felicitar-los-


Agrair la participació dels invitats als debats, així com els invitats al dinar –en especial en Jorge Arias de Cuba i la María Alejandra Ávila de Venezuela-.
El Comitè Central hem aprovat, sobre la base de considerar que som en un canvi d’època, les línies estratègiques d’actualització que permeten situar el Partit dels Comunistes com a un partit per al segle XXI.




El repte del Partit per al segle XXI és:
1) Actualitzar el projecte del Front d’Esquerres en funció del canvi d’època.
2) Mirar de concretar el Front d’Esquerres tàcticament i estratègicament per al moment històric concret.
3) Anar als inicis teòrics d’en Marx, en Lenin, en Gramsci... amb pensament propi, el que hem dit que el Partit ha de ser Marx.
4) Fer un esforç de multiplicar la capacitat de ser internacionalista en aquesta època del capitalisme global.
5) Donar per tancat el període de reorganització del Partit i treballar a partir d’aquest Comitè Central amb la nova forma d’organització.

6.- Obrir l’època precongressualamb aquest document. Invito al Partit a discutir el document i a concretar el pla d’acció per portar a terme aquests acords del CC per part de cada cèl·lula del Partit.

7.- Ho farem en un moment de crisi econòmica que serà més dura del que ens pensem per als treballadors i treballadores, i ho hem de fer amb els treballadors i treballadores polsant el seu estat d’ànim. Veure que la crisi fa augmentar la por.
Ho farem mobilitzant constructivament en defensa dels treballadors i treballadores per tal que s’apliquin els acords del govern d’esquerres i en defensa del públic, en defensa del social i dels drets dels treballadors i treballadores.

Avui donarem la paraula a en Joan Josep Nuet, que el tenim a Madrid, però que està aprop de nosaltres cada dia.

Donarem la paraula a en Jorge Arias de Cuba, perquè som al costat de Cuba.

Donarem la paraula a la María Alejandra Ávila de Venezuela, perquè estem al costat de Venezuela.

Marià Pere